recenze

Baka to Test to Shoukanjuu!

2. dubna 2010 v 17:18 | Miharu

...
Školní komedie s prvky romantiky...ano...naprostá šílenost ze školního prostředí se skupinou naprostejch zvrhlíků idiotů s výbornými vtípky a situacemi okořeněné trochu ohlušenou láskou?....LEPŠÍ

Ani nevím jak jsem na tuhle šílenost narazila, asi jsem se jen nudila a viděla jsem, že to má moc pěknou kresbu, tak říkám proč ne a udělala jsem dobře.

Na Fumizuki academi mají rozdělení do tříd podle toho jak kdo si vede ve zkouškách. Elita patří automaticky do třídy A kde mají vyhřívané křesla, laptopy, vlastní občerstvení atd. pak je B, C, D, E a poslední kde jsou umístěni povaleči, fanatici, podivní zakuklenci co se vyžívají v mučení chlapců co mají přítelkyně a hlavně idioti je třída F. Ve třídě F to vypadá asi jako ze špatného filmu, rozbité okna, sedí na prázdných polštářích, místo lavice mají polorozpadlé stolečky na kávu a katedra se jim taky rozpadla XD. Do této třídy patří Yoshii náš extra duper super idiot (nejlepší pozdrav u brány). Do naší skopinky "idiotků" patří ještě Yoshiiho nejlepší kamarád Sakamoto Yuuji, ninja přes čekování spodního prádla a s foťákem při ruce Tsuchiya Kouta, spíše jako dívka a velice často za ni vydávaný a převlékaný Hideyoshi Kinoshita, těď dívčí stranu, do Yoshiiho zamilovaná Shimada Minami, dobrá v matice ale žila nějakou dobu v zahraničí (mám zlé tušení že v Německu) a nejchytřejší Himeji Mizuki, která by byla v Ačku kdyby nezkolabovala u zkoušky. V této škole mají takovou zvláštnost, jednotlivé třídy mezi sebou mohou bojovat pomocí summon (místo nich bojují chibíci) jejich život je určován podle toho kolik bodů za testy dostali, takže když třeba udělá někdo 20 testů z matematiky a celkem ze všech dostane 100% má život 2000 při nějaké té "bitce" musí být přítomen učitel aby dal svolení a bojije se z toho předmětu, který ten daný učitel vyučuje. Tady nejde ani tak o výsledky jako o spíše o strategii proto ne vždy je předem jasný vítez i když proti sobě stojí A a F....i když XD Yoshii je jediný kdo dokáže svým chibíkem zvedat věci veškerá bolest chibíka se promítně i do něj takže když zakopne srazí mu to 7 bodů a navíc ho to bolí jak čert a proč? Protože je to největší idiot na škole XD, jo a kdo dosáhne na 0 je odtažen učitelem (Ironman) na opakovací testy XD velice vtipně

to nahoře vám zní nudně? zajímavě? to není všechno  nejen že si na své příjdou milovníci komedie a dobré komedie ale i ti co mají rádi shoujo-ai (Minami neustále pronásleduje copatá...Miharu XD bože..) a do Yoshiiho je zamilovanej ještě jeden kluk z Ačka XD velice vtipné...
Baka to test to shoukanjuu vřele doporučuji úplně všem protože já jsem se u toho řechtala jak kobyla XD tady pár obrázků
shonen-ai chvilka
fight
don´t die!!
episode 6
you not allowed to look
first tortune than die!

Vampire princess Miyu + OVA

21. března 2010 v 15:06 | Miharu

Takže tu mám další recenzi, která bude rozdělena do dvou částí, jedna bude OVA z roku 1988-89 a potom Tv z roku 1997-98.
..

4 dílné OVA nás rovnou vtáhne do současného (počítejme tak 20 let zpátky) Japonska. V Kyotu se stalo několik záhadných vražd mladých dívek. Všechny zemřely na to stejné, někdo jim vysál krev. Himiko spiritualistka je zavolána aby pomohla malé dívence, která byla něčím posednuta, ale nepodaří se jí ji probudit, proto zklamaná odchází a u dveří potká mladíka. Chce dívenku zabít, protože si myslí že je to upír, je to přítel jedné ze zabitých dívek. Himiko chce všemu přijít na kloub a je sama málem zabita zde se poprvé setkává s podivnou dívenkou, která vypadá tak na třináct. Je následována vysokým mužem zahaleným v černé kápi a podivnou maskou místo obličeje. Dívenka se jí moc nezdá a má podezření že to ona je ten upír. Potvrdí se jí to když se znovu setká s mladíkem. Vidí jak dívenka k chlapci..."doplachtí" a zakousne se mu do krku, chlapec je potom úplně mimo, dala mu totiž sen o věčném štěstí. Po nějaké době se Himiko dozví že rodiče posedlé dívenky jsou mrví. Jde tedy ještě jednou zkusit jestli by nemohla pomoct spící holčičce ale tady se znovu setká s mladou dívkou. Dívka jí chce vysát krev ale Himiko jí zadrží, v tom se z malé holčičky vyhrne jakýsi obří "červ". Je to shinma napůl bůh napůl démon, a ona je průvodce, který musí tyto bytosti vrátit zpět do temnoty.
Toto OVA je podle mého mnohem víc podle mangy, ne že bych jí četla ale pár chapterů jsem přetrpěla, ne že by to nebylo zajímavé ale tato manga je na mě až moc zamotaná nesouvislá a člověk by v ní těžko hledal hlavu patu. Navíc se zde dozvíme jak se z Miyu stala průvodkyně a upírka. Navíc je tu i více kontaktu s La.....Larva.....necháme to na Lavou. Na to že je to starší anime má pro mě moc pěknou kresbu, z Miyu mám vskutku husí kůži a celkově to působí velice temně... a Lava...mňami!
..
26 dílné anime pojednává o Miyu, která posílá shinmy do temnoty odkud také přišli. Jejími společníky je shinma ze západu Lava a malý shinma Shiima XD. Miyu ač vypadá jako obyčejná studentka rozhodně se tak nechová. Musí nést na ramenou břemeno věčnosti a věčného mládí (vypadat pořád jako 13...nevadilo by mi...možná) bojuje pomocí ohně a Lava jí slouží jako takový štít. Po prvních 10 ep jsem si myslela že je to něco jako Jigoku Shoujo Objeví se Shinma někodho zabije pak se to nějako prošetřuje objeví se Miyu bojuje s Shinmou Lava bojuje s shinmou Miyu na něj pošle oheň a všechno je fajn...ale ve 12 ep se konečně ukázalo jak se Miyu setkala s Lavou a proč je jejím "sluhou" Pak je tu Miyina největší konkurence Reiha (yukionna) která díky Miyu ztratila otce (Reiha byla úžasně nadabovaná ten její hlas hladil uši) Poslední tři díly vám naprosto vyrazí dech. Toto anime se mi líbilo hlavně protože Miyu není ani tak kladná ale ani záporná. Když Shinmu ubližují lidem tak ho zastaví ale že by pomohla těm, z kterých např. byly udělány modely to ne. Nechá je aby si umřely, protože si to vybraly, chtěly být krásnější, tak prosím ale žít už nebudete, tohle se mě netýká. Tohle je Miyin přístup, když jí člověk, využívaný shinmou, uvidí a nedokáže dál žít vysaje mu krev a nechá ho ve svém vlastním světě prožívat věčné štěstí....potom, jsou ti lidé na odpis i když jsou šťastní. Miyu se opravdu s nikým nemazlí a Lava je .....OMG WTF?! XD škoda jen že u posledních dílů jsem se musela dívat na youtube T^T.

Tohle anime ač starší je zatraceně kvalitní, rozhodně doporučuju!!

Witchblade

21. února 2010 v 13:02 | Miharu
Takže po dlouhé době vám přináším novou recenzi! Je o anime nad, kterým jsem dnes zůstala vzhůru bez jakýkoliv oblbováků do 3 do rána a díky bohu, vůbec jsem toho nelitovala. Možná že
vy kteří na můj blog chodíte častěji víte, že nemám ráda anime, či mangy, u kterých snadno odhadnete konec. Možná že u Witchblade některé věci předvídat můžete, ale řeknu vám...většina vás zaskočí jako Yeti ve skříni.

Píše se 22. století a Tokio se vzpamatovává z velkého zemětřesení před 6 lety. Po zemětřesení byla z trosek jedné budovy, která stála přímo v epicentru, zachráněna žena s dítětem. O šest let později se vrací zpět i se svou dcerou. Jmenuje se Amaha Masane a její dcera Rihoko. Amane si nepamatuje na nic před zemětřesením, vlastně si ani nepamatuje jestli Rihoko porodila. Masane a Rihoko utíkají před tzv. NSWF (National Scientific Welfare Foundation), která slouží podobně jako naše sociálka. Bohužel tahle sociálka je pěkně uhání a chtějí Rihoko dostat za každou cenu jak se zdá. Rihoko odvedou a zoufalá Masane za nimi uhání v ukradeném policejním autě. Je zatčena a hozena za katr než se zchladí. Jenže ouha, v té samé "ubytovně" je jeden pošuk, který řve, že spáchal řadu hrozných vražd jakmile ucítí přítomnost Masane dočista zešílí a promění se v stroj, který jí chce zabít. Zatím co si kolem dělá stroj jatka Masane leží v křečích díky svítícímu náramku, který na její ruce nikdy nebyl. Promění se v obrněnou bojovnici a doslova rozseká stroj na kousíčky. Rihoko uteče od NSWF a Masane, která se zhroutila někde na ulici, se probudí v neznámém pokoji, zjistí že je v 2 největší firmě na výrobu zbraní Douji a ten náramek je WITCHBLADE nejsilnější zbraň na světě. A tak to začíná dámy a pánové a pořádně se držte, protože to bude házet.

O Witchblade jsem už někde četla ale nikdy mě to nenadchlo natolik abych se na to mrkla, jenom obří poprsí hlavní hrdinky mi mírně vařila krev. Pak jsem ale na OZ přečetla recenzi a hodnocení 9.9 bylo natolik usvědčující, že jsem se na to prostě z hecu mrkla. A chybu jsem neudělala po pomalém rozjezdu mě tohle anime naprosto okouzlilo, a věřte že zadržovat kolem půl jedné hlasitý smích je takřka nemožné. Pak ve tři hodiny hýkání, doufám že to nikdo neslyšel protože konec mě absolutně rozmašíroval, ale ne tak jako třeba Chrono crusade u kterého jsem hlavní hrdiny oplakávala tři dny v kuse a půl roku jsem nemohla vidět ani náznak, ale tak nějak pěkně. Co bych ale vytkla tak byly opening a ending, no první op byl sice celkem dobrý dobrá hudba ale jinak to odflákli. Pak minulost hl. hrdinky 24 dílů jsem se třásla jak to teda je s tou její minulostí a oni se toho jen lehce dotkli a nic, tím způsobili že se pořád ptám jak se Masane vůbec dostala tam kde byla s cizím dítětem v náručí a s witchbladem na ruce?! (cizí dítě se objasní později). Koho musím prostě zmínit je Maria, jedna z druhé strany, ze začátku byla otravná ale potom ^.^ ach tak dokázala chladně zabít svého otce.

Jinak Witchblade vám vřele doporučuji pokud máte chuť na akci, napětí, trošku té romantiky a velké lásky mezi matkou a dcerou. Taky je tam pár hoodně vtipných episod tak neváhejte a mrkněte se na hl. hrdinku s gigantickými prsy a její nadprůměrně dospělou dcerou, která mi občas pila krev.

Toradora!

28. března 2009 v 16:13 | Miharu
Nyaaaa moje oblííbené anime klasika školní romatická komedie s humorem a spoustou kliší obratů...jako správná anime school comedie >___<
Hlavními hrdiny je Takasu Ryuji a Aisaka Taiga. Taiga je malá vzteklá dívka, která si pro ránu nejde moc daleko a Ryuji je strašidelně vypadající ekomaniak, který není schopný vidět špinavý pokoj (nedej bože plíseň) Oba se potkají úplnou náhodou na chodbě. Takasu jako pověstný delikvent a Taiga přezdívaná Tenori Taiga (chibi tygrr) Takasu nezná Taigu a Taiga Ryujih. Ryuji je trošku pomalejší takže když kolem uslyší šepat ve kterém zaznívá Tenori Taiga chvíli mu trvá než se drátky spojí. Jenže svou domněnku řekne nahlas a už leží na zemi. Když se později vrací do třídy náhle před ním létají židle a stoly. Než se chudák rozkouká ze zavřené skříně se k němu dokutálý Taiga. Aby jí zase nenaštval dělá že nic a jen si chce odnést tašku ALE Taiga vůbec nechápe začne koktat a vrhne se na chudáka Ryujiho. Chvíli se o tašku perou až to Taiga vzdá nazveho idiotem a odejde ze třídy. Ryuji nechápe po druhé. Doma najde love letter, který ovšem není adresován jemu ale jeho kamarádu Kitamurovi. Ryuji se chvíli směje a jak si hraje s dopisem omylem se dopis otevře....jenže je prázdný. Večer Ryujiho probudí podivný rachod jde se podívat když v tom ho něco malého napadne podaří se mu rožnout a tam Taiga v noční košili s dřevěnou, nebezpečně vypadající katanou (nebo jak se to jmenuje) Taiga Ryujiho honí po chatrně vypadajícím domku (velice směšná scéna když beru v potaz jejich výškový rozdíl) V poslední smrtelné minutě Ryuji Taigu zastaví s tím že v obálce nic nebylo. Pak se ozve můj oblíbený zvuk hladového hrdiny a Ryuji malého vetřelce nakrmí a ještě jí prozradí že už nějakou dobu má spadeno na její kamarádku a to ještě neví že Taiga bydlí naproti

. Tak se ti dva domluví Ryuji se stane Taigi "pes" bude jí vyvářet a ona na oplátku dá Ryujiho a její kamarádku Minori dohromady (musím podotknout že Minori je další velice zvláštní komplikovaný charakter). A tak začíná 25 dílné anime, které stejně dopadne tak jak všichni předpokládají ale je vtipné se na to dívat a asi v polovině začnete pochybovat jak to dopadne XD. Samozřejmě dobře...
Ještě musím upozornit na papouška, který se všech 25 dílů snaží říct své jméno...obvykle místo toho řekne nějakou sprosťárnu a vy nevíte jestli Inko-chan dřív natáhne brka nebo řekne své jméno.

Honey and clover

28. března 2009 v 15:13 | Miharu
Když jsem si kdysi přečetla že na animaxu budou dávat nějaké anime jménem Honey and clover nevěnovala jsem tomu pozornost, nějaké sladké anime nemohlo vzbudit moji pozornost a proto jsem ho odsoudila ještě dřív než jsem si o něm vůbec něco zjistila a to byla chyba. Nedávno jsem se dívala na sestřih romantických scén z anime a mezi nimi byla i jedna z Honey and clover, ukázka trvala sotva dvě minuty ale při těch dvou minutách jsem se zasmála jak nikdy tak jsem se rozhodla že všechno ostatní dám stranou a mrknu se na těch 24 episod - velmi dobrý nápad!

Všechno se to točí kolem skupinky studentů vysoké umělecký školy, řekla bych že takový hlavní vypravěč příběhu je Yuta Takemoto (nemám ho moc ráda). První den nového semestru se snaží marně vzbudit svého sempaie Morita Shinobu (toho miluju druhej takovej charakter bych těžko hledala) z prvního dílu si moc nepamatuji protože jsem měla hlavu věčně zakloněnou v neustálých záchvatech smíchu. Jen důležité že se tam objeví hl. hrdinka maličká osmnáctiletá Hagu-chan do které se jak Takemoto tak Morita zamilují (oba trochu jiným zbůsobem, Takemoto se stane malým pejskem který jí pronásleduje a obdivuje Morita zase všemožně "šikanuje" a celkem vtipně otravuje Hagu z něj má tiky) Pak je tu příběh zamilované Yamady, které láska a Mayamu nepřeje protože on je úplně pohlcen láskou k vdově o berličce

. Abych to popsala trochu jinak. Krásný hodně humorný příběh o životě vysokoškoláků, kteří hledají práci, životní cíl a vyhovujícího partnera.
Teď nejvtipnější Moritovy momentky

funny moments

200 Pounds of Beauty

22. prosince 2008 v 0:05 | Miharu



Kang Hanna je...příčí se mi to ale musím to napsat..ošklivá a tlustá dívka s nádherným hlasem. Živí se tím že "uspokojuje" muže přes telefon a také jako zpěvačka, tedy aspoň ne na pódiu obvykle zpívá ZA pódiem zatím co její asi o polovinu lehčí kolegině hopsá na pódiu a získává si davy. Hanna je zamilovaná do managera jehož jméno si nepomatuji i když jsem se na to před chvilkou dodívala...==; No pointa je v tom že muž kterého milovala řekl že jí potřebuje jen kvůli jejímu zpěvu jistě že ne do očí, řekl to na záchodcích její hopsající kolegini a ona zrovna byla v kabince *myslela jsem že si vypláču oči* Hanna se rozhodne pro opravdu agresivní čin, že spáchá sebevraždu, jenomže jí zavolá snad nejzoufalejší zákazník, plastický chirurg.....AHA můžete si jen domyslet kam se Hanna zdekuje na celý rok a nikomu ani svému bláznivému otci nedá vědět.
Příběh je dojemný smutný a plný krásných *čti převzatých* písní a pro takovou baculku jako já...no nevím důvod k depresy..*dong*.. ale jinak moc doporučuji zasmějete se a zapláčete to vám můžu zaručit....teda pokud jste citlivějšího sestavení :)


Itazura na Kiss

2. října 2008 v 20:45 | Miharu
Romantické komedie zaměřené do školního prostředí u mě vedou, musí mít rychlí spád a vtipné zápletky jinak mě nebaví, tohle je nejlepší vystižení tohoto anime jaké jsem snad mohla napsat protože budete zdravě oslazení a navíc se uchechtáte k smrti XD
Aihara Kotoko je ve třetí neboli posledním ročníku na střední škole už od prváku je zamilovaná do jedničky celé školy Irie Naokiho..co školy celého japonska! Je krásný *to Miharu ponejprve nepřišlo až později mu přišla na chuť* chytrý dobrý ve sportu prostě ideál ale je to psí čumák, který se absolutně nezajímá o holky... On je ve třídě A ona F jejich myšlenkové pochody a známky jsou si na stovky metrů vzdálené..I tak se Kotoko jako odvážné děvče rozhodne vyznat se z citů a napsa tmu milostný dopis. Hned ráno mu ho dát...jenže on ji ihned odmítne a ještě dodá že nesnáší hloupé holky *Miharu soptí* Ve třídě jí utěšují a kluk co jí miluje stejně dlouho jako ona Irie-kuna Kin-chan (Kinnosuke >.< Miharu se to jméno líííbííí) jí řekne že to nevadí že on jí pořád miluje atd... Kotoko pozve kamarády aby oslavovaly jejich nový dům tak večer příjdou oslavují nastane zemětřesení a dům spadne...jako jediný v ulici při zemětřesení stupně 2 *Miharu padá ze židle* Tak Kotoko a její táta začnou bydlem u známích..Kupodivu mají na schránce napsáno Irie Kotoko nevěří(čti nechce věřit) ale jakmile vstoupí do domu a pozdraví ji TEN Irie Naoki jde do kolen *a Miharu je znechucená tím co vidí*
Ach můj bože!!! Zní to jako kliší ono to je klišé nehledě na to že kresba někdy ujíždí je tohle anime snad svatyní všech romantických komedií, v životě jsem se tak nenasmála a nečekala tak dlouho na další episodu!!!! ten konec propána ten konec je úúžasný!! Myslely jste že konečně napíšu nějakou recenzy na špatné anime...NE NEVEDEM!!! Právě od téé chvíle se to teprve začne rozjíždět tak že se vám seknou panty!!!

Natsume Yuujinchou

2. října 2008 v 17:53 | Miharu
Říct že jsem se zamilovala by bylo ohrané ale je to tak...vyšoupl FMA, vyšoupl Ouran a dokonce i Itazura na kiss.....a přitom v tom nic není jen nějaké podivné kouzlo, že nikdy nejsme úplně sami...
Natsume vidí duchy, přízraky, démony a vše co je jakoby za tou pomyslnou čarou tajemna. Své schopnosti zdědil po babičce, která již zemřela. Přestěhoval se za příbuznými na venkov, aby unikl před youkai, kteří ho pronásledují ale tím že přišel na venkov tomu nijak nepomohl spíše to ještě zhošilo když ho honí velká chlupatá obluda vykřikující jméno Reiko, jméno jeho babičky. Jediné místo, které pro něj vždy bylo bezpečné je chrám. Cestou ke chrámu ale zakopne a přetrhne pečetící provaz. Nastane chvíle ticha a zjeví se kočička štěstí *Miharu má výtlem*. To kotě co se zjevilo je ale velmi silný....duch *pardon nevím jak jinak bych to přeložila..* Madara, ale nechá si říkat Nyanko-sensei XD. Vysvětlí mu že jeho babička se duchů nebála, právě na opak vždy je vyzvala na souboj a když vyhrála vzala si na oplátku jejich jméno čímž je mohla ovládat a zakládala je do tzv. Knihy přátel. Natsumemu je duchů líto a tak se rozhodne všem vrátit jejich jména protože beze jmen jsou spoutáni. Jenže ne všichni duchové jsou hodní..Tak se s Nyanko-sensei dohodne že mu bude dělat bodyguarda, pokud zemře Knihu přátel si může nechat....
13 episod je málo....13 episod je za..... mále DÍLŮ* Miharu je vzteky bez sebe protože u každé druhé episody brečela* Krásné barvy krásné příběhy krásný hudba tohle anime se mi vepsalo do duše jako jméno první lásky. Jak se může někdo usmívat a přitom mít tak smutný hlas?....Možná že vám se líbit nebude..možná že ho hned odsoudíte...nedělejte to je to vážně nádherně udělané anime a je škoda ŽE JE TAK MÁLO EPISOD!!!!*zase zuří* Ale bude už i 2 řada ^.^
Nyanko-sensei
jeho pravá podoba

Kimi wa petto

25. září 2008 v 19:21 | Miharu
Je to sladké je to milé je to kudrnaté, co to je? Ano váš mazlíček Xd

Iwaya Sumire je 28 vysoká, ambicózní žena, novinářka a faninka wreslingu (heh to já taky *.*) Jednoho dne se tak vrací po práci a (znavená. přeložili ji do jiného oddělení protože praštila šéfa a ještě k tomu jí psychiatr s chivavou pod pažou řekl že má porcelánovou masku místo obličeje a neumí se usmát na nikoho kromě psů *další psomilka vrr*) *Hmm taky bych byla unavená* Ještě k tomu se s ní rozešel přítel kvůli roztomilé dívce ceh taky bych byla unavená, ale co milá Sumire-neechan nenajde před domem kde bydlí v bytečku. Krabici s potlučeným promoklím a zatraceně roztomilým ště....chlapcem ^_^; Tak ho vezme domů že se o něj jen postará a pak ho vyhodí..uvaří mu nakrmího napojího ováže ho a po dlouhé noci vyrazí do práce. Po dalším "úspěšném" dnu se vrací domů kde na ní čeká pe...ehm ten chlapec..srdceryvně jí doma přívítá pochválí jídlo a tváří se jako strejda Balón ( Jmenuju se strejda Balón a budu u vás bydlet) Sumire-neechan ho stryktrně upozorní že má ráda wrestlinng a jestli nechce dostat jednu lekci zdarma měl by raději odejít. Jenž on na ní udělá kukadla že jí bude pomáhat, nebude jí překážet a jestli bude chtít klidně se obětuje a bude její milenec *keh chlapi!* ale Sumire-neechan se jen usměje
" Tak fajn ale nebudeš můj milenec, budeš můj mazlíček. Od teď se jmenuješ Momo, jako můj bývalí pes..."
*Miharu si bezradně trhá vlasy na hlavě závistí*

*
Tak ho "vychovává" umývá vaří mu hraje si s jeho vlasy objímá ho pláče na jeho rameni a on je jen hodný pes a všechno to strpí protože je to jeho panička* >__________< Miharu brutálně žárlí*
Chcete to vidět? Tak se na to mrkněte je to úžasný sranda sranda sranda a taky ta romantika přísahám že jsem ani nevěděla jak to nakonec vůbec dopadne!! Ale rozhodně mé tvrzení že na Hana kimi nic nemá je chybné teď už to vím a stydím se ˘.˘
Jinak v hlavní roli:
jako Sumire- Koyuki
jako Momo - miláček Matsumoto Jun

Dorama má 11 episod a přísahám že jsem z toho nemohla! první episody jsem viděla na Advíku takže jsem se na to prostě dodívat musela!! jo a Taky je tam dost vtipnej ten psychiatr s chivavou pod pažou ten opravdu neměl chybu takže se na to někdy mrkněte budete zdravě přeslazení >.<

Lovely complex Love.com

10. července 2008 v 23:31 | Miharu
Takže Lovely complex..už znám málo lidí, kteří by tuto zamilovanou komedii neznali, ale stejně vás uvedu cv menší obraz...
Lovely complex je výtvor 2007 období léta (vycházelo) takže je to rok co jsem se na to dívala (a teprve ted píšu recenzi? Miharu styď se!)
Takže příběh Koizumi Risa chodí prvním rokem na střední školu (překvapení!!) Otani Atsushi je její spolužák. Začíná léto a kvůli tomu že Koizumi si vychrapovala naceremonii musí chodit na letní vyučování. Koizumi je v kabinetě učitele který jí přirovnává k žirafě a za jejími zády se chudák Otani snaží dosáhnout na krabici...Koizumi mu ji suveréně podá proč ne měří "ještě" 170 cm narozdíl od Otaniho (156 hihi je dokonce menší než Miharu, Miharu už nemá mindrák) nastane hádka (jak jinak) a učitel se je snaží uklidnit přezdívkou ALL Hanshin Kyojin, no ještě víc je to samozřejmě popudí, koho ne že...... Takže menší zasvěcení a seznámení s hlavními hrdiny...a kolem čeho se to celé točí? Dostat kluka dřív než prcek dostat holku dřív než gigantická amazonka, zamilovat se splnit své sny a dostat se na vysokou. Hádky, pošťuchování, slzy a krásné romantické scény jsou povolené ale hlavní, hlavní jsou ty vtipné kdy Koizumi např málem vyrazí všechny zuby Otanimu jen aby ho probudila XD nebo seznamování Otaniho s Koizumic rodinou taky scéna k popukání....XD
Takže jak jsem naznačila pokud se chcete válet po zemi díky hláškám a výrazům z tohoto anime není nic lepšího, všichni víme jak to dopadne a dopadne to dobře vážně toto anime doporučuju a nejenom proto že je to od stejných tvořitelů jako Kamisama kazoku ale taky díky krásně kresbě a výborné hudbě....jo a u mě na blogu nečekejte žádnou špatnou recenzi protože proč bych se měla namáhat psát o něčem co se mi nelíbilo....ne? ^_^ jo a je taky film...ale ten se mi moc nelíbil....

Tada, Kimi wo Aishiteru

29. dubna 2008 v 17:57
Tada, Kimi wo Aishiteru (Just, loving you)
Na tento romantický jdrama fiml mě přivedla May-chan díky jednomu AMV a já která má čuch na všechno zamilované sladké a šíleně smutné jsem neodolala a našla si jak jméno tak film :)
"She used to lie very often"
Takto začíná film, Segawa Makoto, hlavní hrdina sedí v autobuse a jede po mostě v New Yorku. Těší se až se po dloué době setká se svou "přítelkyní" kamarádkou. Vzpomíná jak to bylo na vysoké. Makoto byl stydlivý zakřiknutý kluk, který se stranil okolí (prostě takový ten kluk kterého byste nejraději láskou sežrali) bylo to nejspíš způsobeno neidentifikovatelnou vyrážkou, kterou si natíral a vsugerovával si (nebo to možná byla prava) že smrdí a proto se stranil okolí. Jednou se setká s divně vyhlížející dívkou, která čeká na přechodu se vztyčenou rukou a čeká až jí pustí. Makoto jako dobrá duše jí řekne o nedalekém přechodu se světly ale celkem zbrklá dívka řekne že věří v nějakého dobrosrdečného řídiče co jí milerád pustí (najivka). Makoto je trochu zaskočen zbrklým chováním a podivným pohybem její ruky pod nosem tak se jí radši straní (fakt to vypadalo že před ní uteče! XD) ale před odchodem si dívku vyfotí. Makoto je tajně zamilován do své spolužačky Miyuki (láska roste v každé škole) ale nemá dost odvahy jít za její "partou" sám obědvá sám se učí ale na jednom obědě k němu příjde ta střeštěná dívka a nakonec se znich stanou přátelé.Představí se jako Satonaka Shizuru. Shizuru začne básnit tak jednou určitě tu silnici přejde a Makoto hned že už jí přešel. Vzal jí tam když byla tma a žádné auta nejezdila, Shizuru přebíhala silnici jako malé dítě (proč jak že?) a nakonec se rozloučili. Makotovi to nedalo a šel se podívat na jedno zakázané místo, na které si delší domu dělal zálusk, přelezl plot a...Shizuru mu něžně připomněla že je to zakázané a stejně tam vleze taky. Je to les, jezero krásná krajinka a nyní i jejich tajné místo na fotografování (Matokův koníček). Začnou spolu mooc dobře vycházet jenomže jednoho dne na obědě (to jsem se zapoměla zmínit že Shizuru jí pořád takové sušenky) k Makotovi příjde Miyuki že si má jít sednou k jejich stolu Makoto příjme a stanese jedním z nich, na chuděrku shizuru kašle. Pak spolu prohlížejí různé fotky a řeč se stočí na Shizuru, mluví o ní jako o podivínce a kdo za nimi nestojí, správně Shizuru. Předá Matokovi nějaký časopis a utíká na jejich místo, Matoko jí pronásleduje a aby si jí udobři dá jí balíček sušenek (kawaii!) Jde čas a Matoko a shizuru se hodně sblíží, dokonce u něj začne bydlet (pozor stále jdou JEN kamarádi) Makoto dokonce přivede Miyuki na jejich tajné místo (vrrr). Miyuki mu jednou v hodině jemne připomene že má narozeniny a že by jí mohl pozvat na jednu akci s předváděním svatebních šatů. Matoko souhlasí a Shizuru ho pokárá aby šli koupit oblek, v kterém by patřičně vypadal. Nadejde ten den a Makoto usoudí že si vyrážku mazat nebude a výjde si jen tak na lehko, během akce ho začne šíleně svrbět, jenže najde v obleku svou kouzelnou mastičku a jediné na co myslí je jak poděkovat své brýleaté zachránkyni. Když se večer vrátí v posteli, před usínáním se Shizuru zeptá kdy má narozeniny, že jí chce dát dárek. Shizuru chce jen jediné a to polibek od něj on souhlasí s tím kdy má ty narozeniny....."Tomorrow."
Obsazení: Aoi Miyazaki - Shizuru Satonaka
Hiroshi Tamaki - Makoto Segawa
Meisa Kuroki - Miyuki Toyama
Misa Uehara - Saki Inoue
Munetaka Aoki - Ryo Shirohama
Keisuke Koide - Kyohei Sekiguchi
Asae Oonishi - Yuka Yaguchi
Myslíte že jsem se rozepsala, věřte že ne Pokud bych měla hodnotit herecké výkony, byly úžasné a úsměv hlavního hrdiny bych hodnotila na 10/10...no dobře 11/10. Je toho tolik co bych o tomto filmu chtěla napsat je krásný má duši a rozhodně se nenudíte. Tento film se mi hrozně moc líbil a....jak bych to řekla aby jste předem nevěděli konec, je to hodně dojemné. A mooc děkuji May-chan že mě na tohle jdrama přivedla i když né cíleně XD a tady máte ten videoklip

NANA

8. března 2008 v 18:48 | Miharu
Co je to podle vás osud? Když se dvě neznámé dívky setkají ve vlaku následujíc svůj sen o žití v hlavním městě Tokiu a ještě se obě jmenují Nana, co jiného než osud to může být?
Nana Komatsu se rozhodne že se přestěhuje do Tokia za svým přítelem Shoujim, aby (jak tajně doufá) s ním mohla žít a nakonec se vdát (jistě skoro všem tvrdí že bude bydlet sama a hledá si práci, my víme ovšem její záměry už od prvopočátku) Nana Osaki je skutečně talentovaná zpěvačka, která přijela do Tokia udělat kariéru (nevím jistě ale podle mě taky doufá že se setká se svým bývalím Renem) Tyhle dvě Nany se setkají ve vlaku, a rozejdou se na nádraží s tím že jedna druhou už asi nikdy nevidí (žádné překvapení když je Tokio nejlidnatější město světa) Nana Komatsu tedy žije nějakou dobu se svým Shoujim jenže on ji tak jemně řečeno vyšoupne ze svého bytu protože mu přece tvrdila že jela do Tokia čistě kvůli seberealizaci (bha, najiva!) Nana se tedy pustí do hledání dokonalého příbytku a když konečně najde ten byt stoí v něm už Nana Osaki, je to osud protože pokoj má číslo 707 (nana je taky sedum a o to víc je to ujeté že to je nejspíše něco jako naše číslo 666) Nana a Nana spolu začnou bydlet Nana Komatsu nyní přezdívaná Hachiko nakoupí spoustu věcí do jejich bytečku najde si práci a tak začíná jejich společné soužití.
Upřímně co si myslím o tomto anime?A to jsou taky dva filmy, které měli v japonsku ohromný úspěch, já je ještě neviděla..podotýkám ještě. Jo já vím že to víte, taky bych nikdy nepsala recenzi na anime co se mi nelíbilo, a jak to říct je skvělé je skvostné je vtipné a přitom to má hlavu i patu a rozvíjení postav i celého příběhu. Postavi zde dospívají a prožívají trípení. Nadáváte na hlavní hrdiny jak může být někdo tak blbej ale přitom ji i litujete protože stratila něco co jen tak nejde zpět... Takže jak to říct Hudba je snad chytlavější než všechno co jsem zatím slyšela, mám všechny písničky a už bez nich nemůžu žít hlavně bez openingů! A pokud máte rádi grafiku Paradise Kiss není problém....Poznali jste jak jsme uchvácená? XD
pardon že nemám moc obrázků T-T

Kaze no stigma

6. ledna 2008 v 13:59 | Miharu
Takže tohle anime jsem sledovala o prázdninách a bylo mi líto na něj nedat recenzi, protože jsem se u něj vážně moc bavila
Celí děj se točí kolem rodiny Kannagi, kteří jsou mági ohně. Jednoho dne Kazuma Yagami má bojovat se svou sestřenicí Ayano jenže protože moc oheň používat nedokáže a ona naopak až moc dobře je poražen, zatracen svým otcem a vyhnán z rodiny (kruté nemyslíte?) O čtyři roky později se Kazuma (jako naprosto hot bishík) vrací do Japonska jako hodně silný mág větru a v tu samou dobu je povražděno několik členů rodin Kannagi, všichni si myslí že to udělal právě Kazuma jako pomstu, pro něj bohuže si to myslí i Ayano a protože je pravým mágem ohně chce mu to natřít osobně (hooodně temperamnetní dívka) Nakonec se vše vysvětlí a přes velké protesty Ayano se Kazuma stává jejím bodygardem XD a díky Ayanině výbušnosti a Kazumově popichování a výsměchům je tam tolik vtipných a bojových scén že prostě člověk se u toho smát nepřestane!
Pokud si myslíte že je to komedie...je ale i není popravdě je to i celkem velké drama začíná to rodinou Kannagi a končí Kazumovou temnou minulostí..takže anime vřele doporučuju hlavně pokud se rádi zasmějete a poplačete nad krutostí rodiny ovládající zemi ^_^

Blood+

7. prosince 2007 v 20:49 | Miharu
Takže čerstvě dokoukané anime, byl by hřích o něm neudělat recenzi! Toto anime je myslím i na Animaxu a samotný název napovídá že to nebude žádná romantická komedie!
Děj:
Saya, na první pohled obyčejná šesnáctiletá středoškolačka žijící s otcem Georgem starším bratrem Kaiem a mladším bráškou jménem Riku. Jediným čím je zvláštní je, že ztratila všechny její vzpomínky a musí chodit na krev. Jednou si to kráčí s čerstvou krví v žilách a uslyší známou hudbu. Nedaleko hraje čelista, Saya to nechá být ale netuší že čelista a vše co se stane jí změní život. Jednou se vrátí do školy pro boty a učitele vysaje před jejíma očima..no dobře nad její hlavou ušatá velká příšera, která se chystá na ní. Díky bohu jí zachrání ten tajmný čelista a dá jí katanu. Co taková obyčejná šesnácka jako ona s katanou že? Haji, jak se přectví krásný neznámí se řízne do ruky a snaží se aby se napila. Saya odmítá tak se napije a násílně ji krev vnutí pomocí polibku (*_* hned v první episodě to mě dostalo ale nemám ráda průtahy...bohužel to bylo na dlouhou dobu jediné!) Saye rudě zazáří oči řízne se katanou a zabije chiropteran (ušatá obluda). Sayina krev je jediná věc, která tyhle krvežíznivé potvory má moc zabít proto je to poslední naděje společnosti zvané červený štít. a tak Saya začne bojovat se svým Chevalierem (Hajim) po boku. Časem si Saya začne vzpomínat a řeknu je to vážně něco..hlavně ten nejhlavnější nepřítel.
rozhodně tohle anime doporučuji 50 episod uběhlo ani nevím jak a rozhodně bych si další jen abych viděla jak se vyvijí vztah mezi Sayou a Hajim!
Saya
Haji
Jako malý
jako velký
Wau wau a ještě jednou wau *glind*
ostatní obrázky
se sestrou Divou

Midori no Hibi

12. září 2007 v 19:03 | Zatiam-chan
Po dlouhé době sem dávám další recenzičku....Je to na trochu starší kousek co jsem vyděla už dávno ale chtěla jsem si ho připomenout.
Děj:
Midori Kasugano stydlivá a zakřiknutá dívka se zamiluje do proslulého výtržníka, Seijiho Sawamureho, který o její existenci nemá ani ponětí. Žije jen pro boj u dívek má kvůli své pověsti a strašidelnému vystupování smůlu a jeho nejlepším přítelem je jeho pravá ruka přezdívaná přezdívaná Devils Right Hand. Jenže co se stane, když se jednoho rána Seiji probudí a místo jeho ruky je malá zelenovlasá dívka, která řekne že vás už 3 roky tajně miluje?? Nejspíš to samé jako on...s křikem vyletíte na ulic a pokoušíte si ruku utrhnout! XD Seiji chce co nejdřív mít svou ruku zpět hlavně po incidentu s porno časopisy a tak se vydá do domu dívenky. Je odmítnut tak se s nepořízenou vrací domů kde na něj čeká náštěva....Tak a pokračování nechám na vás, rozhodně je na co se koukat a opening i ending je opravdu podařený a pokud hledáte jenom pořádnou romantiku...tak se mrkněte na něco jiného..takovej slaďák to zas není!

Tsubasa Chronicle

1. července 2007 v 0:29 | Zatima-chan
Tsubasa chronicle patří mezi podle mě to nejlepší anime a manga s jakou jsem se zatím setkala, protože i když se tváří jako pohádka má v sobě hodně hluboký význama člověk si nikdy není jistý na čem je, což oceňuju
Děj:
V zemi Clow jsou prastaré ruiny ukrývající tajemnství, na vykopávkách pracuje chlapec Syaoran, který před sedmi lety do této země přišel s otcem ale jeho otec předčasně zemřel. Syaoran je velmi blízký přítel s princeznou země Sakurou, a taky to jde na jejich vztahu poznat. Jenže v Sakuřa sídlí záhadná moc, která dokáže změnit svět, ale ona o tom neví, jednou, když se bude chtít vyznat Syaoranovi že ho má ráda, ale neřekne mu to, uslyší z ruin podivný zvuk Najednou se záhadně objeví v ruinách (v manze přinesla Syaoranovi oběd) a otevře tajný vchod s podivnou značkou, jistě Syaoran už tam dávno je. Jakmile se to stane do země Clow začnou vnikat podivní chlápci a začne boj. Syaoran princeznu pronásleduje a najde ji levitovat nad zemí, pak jí narostou křídla a ruiny jí začínají pohlcovat. Syaoran to tak nenechá a bez váhání po Sakuře skočí. Její křídla se rozletí v peříčkách po všech dimenzí. Později od hlavního kněze se Syaoran dozví, že pírka jsou Sakuřininými vzpomínkami, takže pokud ihned alespoň jedno nedostane zemře, proto Syaorana a Sakuru pošle do jiné dimenze k čarodějce dimenzí aby mu pomohla. V tu samou dobu, když Syaran a princezna Sakura se objeví v Japonsku ^_^ (co tam se všechno děje) objeví se tam ještě dva další. Fay kouzelník, který chce co nejdál od krále své zamě Ashuri (nebo tak nějak), Kurogane, který se chce vrátit zpět do starého Japonska a samozřejmě Syaoran a Sakura Jenže čarodějka chce něco výměnou, tu nejcennější věc od Kuroganeho si vezme meč (stříbrný drak) od Faye tetování co má na zádech (shromažďuje magii) a asi nejcenněší věc os Syaorana (to by rozbrečelo i mrtvolu) vztah se Sakurou, že i když se jí vrátí všechny vzpomínky na něj si pamatovat nebude. Syaron souhlasí. Dostanou takovýho zajímavýho "králíka" jménem Mokona Modoka a společně se vydávají hledat pírka pro Sakuru.
Když se budete dívat na Tsubasa Chronicle jako první vás ohromí nááádherná grafika postavi jsou nakreslené do stylu Shounen, neboli dlouhé končetiny (někdy mám pocit že Fay sedí jak opice) ale jinak musím smekat před unikátním zpracování Clampa. Hudba nemá chybu je ohromná skvěle se hodí k různým scénám a dodává dramatičnost opening i ending jsou též moc pěkné no prostě Tsubasa Chronicle má u mě vždycky 100% protože takhle rozesmát a rozbrečet mě sice dokáže všechno ale Tsubasa chronicle v tom vyniká.
Charaktery:
Syaoran
Jeho minulost je neznámá. Když byl malý našel ho jeho "otec" a adoptoval ho. Jako malý se zpřátelil se Sakurou, není pochyb že z přátelství vznikla hluboká láska a aby Sakuře vrátil vzpomínky je ochotný položit život i za cenu že si na něj nebude pamatovat. Při boji používá kopy, protože je slepý na pravé oko a mám pocit že ovládá oheň.
Sakura je princezna země Clow. Je milá usměvavá přátelská a bůh jí miluje, abych to vysvětlila má dar štěstí (to nepočítám tu ukrytou sílu) ať hraje jakoukoliv hru vždy vyhraje. Dokud měla vzpomíky byla do Syaorana zamilovaná a chystala se mu to říct ale rány mangana (ten co kreslí mangu pro neznalé) jsou nevypočitatelné...jen mě zajímá jestli mu to opravdu někdy řekne.
Fay D. Flowright
Fay je popravdě můj oblíbenec. Je ze země Ceres, byl tam kouzelníkem. Fay, i když to tak nevypadá je asi nejzáhadnější osobou v celém anime o jeho minulosti se neví nic ani jaký důvod měl k tomu aby uspal svého krále Ashuru. Musel dát výměnou čarodějce tetování, které shromaždovalo magii ale řekl že bez něj magii používat nebude.Říká že nepíská, ale pravdou je že pískáním čaruje..mimochodem píská nádherně *srdíčka v očích* je hroznej optimista a pořád se směje i když někdy nahodí takovej kukuč že se mi z toho chce plakat T-T jo a hrozně rád provokuje Kuroganeho různými přezdívkami jednou mu dal pseudonym velký pejsek X-D
Kurogane----taky Kuro-rin nebo Kuro-puu
Je drsný zamlklí a slouží své princezně, která ho poslala k čarodějce dimenzí, protože..no řekněme že zlobil. Je hrozně vzteklí a nerad dává pocity najevo i když v jádru je to dobrej chlap a taky jsem si ho oblíbila. Modoka si ho obvikle vybere aby mu zblajzl jídlo a jak Fay říká "má unikátní používání příboru" na sobě má prokletí, že kdykoliv někoho zabije jeho síla se zmenší. Jediné po čem touží je dostat se zpět do Japoska a mít zpět svůj meč... Upozorňuju Kurogane má šíleně smutnou minulost.
Mokona Modoka (ten bílej "králík")
Mokona je překladač, přenašeč, a podle Fayovích slov "Modoka je úžasnej přenáší nás do jiných dimenzí, tlumočí naši řeč a snědl celé jablko" je prostě jedinečný má 108 tajných schopností a je tááák sladkej, nejvíc si rozumí s Fayem, nejvíc otravuje Kuroganeho, nejvíc se kamarádí se Sakurou a nejvíc fandí Syaoranovi. ^_^
Další obrázky
Pokud vám příjde že ta holka vipadá jak Chii z Chobits tak je t oChii
Tihle dva jsou v Tsubasa chronicle tak čtyři díli ale čtyři hóóódně smutné díly
Ta žena vzadu je čarodějka dimenzí a taky z anime XXXHolicXX
Tohle je z druhé řady
a trocha mangy

Yamato Nadeshiko Shichi Henge

14. června 2007 v 16:59 | Zatima-chan
Takže mám tu po dlouhé době další recenzičku a to na naprosto šílené anime Yamato Nadeshiko Shichi Henge, zase výborný anime pro někoho kdo má rád hodně zábavy a trochu romantiky.
Děj:
Děj je prostý čtyři krááásní kluci Takano Kyouhei, Takenaga Oda, Yukishijo Toyama a Ranmaru Moori žijí ve velkém krásném domě. Jediným problémem je nájem a to moc dobře ví majtelka tohoto domu. Dá tedy chlapcům nabídku, když dokážou z její neteře Nakaharo Sunako udělat pravou dámu smí žít v jejím domě tři roky úplně zadarmo. Chlapci s radostí příjmou (musím dodat že Takano se zajímá jenom jestli umí vařit přotože je to hroznej nenažranec, na to jak dobře vypadá) v domění, že dívku bude snadné vychovat, protože všem dívkám v jejich přítomnosti teče krev z nosu ( nějak jsme to chápala jako vrchol vzrušení a v ecchi to maj jen chlapi tak nevim) Jenže potom se konečně se Sunako seznámí..(rozbrečí Yukiho a doslova je vyděsí když vyleze z křoví) Jediný pohled na ní jim prozradí že to tak lehké nebude. Sunako jim říká zářící bytosti vždy je nějak odpálkuje a ze všeho nejvíc miluje horory, hektolitry krve a temnotu.... )s tou dlouhou afinou co měla se jí ani nedivím) Později kluci zjistí že i když je pošahaná je stejně hezká ale do dámy má hoooodně daleko.Později jí vždycky začne téct krev, když je někomu z těch kluků nablízku.
No Yamato Nadeshiko Shichi Henge mi trochu připomíná OHS Host club. Je tam kopec strandy a hoodně černé a ještě víc se u toho budete smát při marných pokusech udělat ze Sunako dámu, a nekonečné hádky mezi Kyouheiem a Sunako nemají chybu. Manga se mírně liší ale je stejně zábavná jako anime. Myslím že Yamato Nadeshiko Shichi Henge je podle mě jedno z těch zábavnějších a lepších anime co stojí za zhlédnutí, protože se u něj budete královsky bavit
Sunako
Kyouhei
Oda
Yuki
Moory
Noi-chi (Odova holka a kamarádka Sunako..patří mezi zářivé bytosti)

Fruits Basket

30. května 2007 v 20:24 | Zatima-chan
Je to milé je to barevné a má to dojemný příběh...ano je to Fruits basket. Konečně po dlouhé době jsem co jsem hlídkovala na You tube mi konečně stáhli všechny díly tohoto krásného anime.
Děj:
Honda Tohru přijde při nehodě o maminku bydlí pod stanem kvůli tomu že rodina tety se nastěhovala k jejímu dědovi a ona nechtěla překážet. Jednoho dne jde ze svého "příbytku" do školy a uvidí dům povikládá si s jední z obyvatel domu dokud mu na hlavu nepřistane taška a ona v něm pozná svého školního " prince" Sohmu Yukiho. Později se onen obyvatel přectaví jako Sohma Shigure Yukiho bratranec. Pak je obviklá školní debata. Později po brigádě se Tohru vrací do svého stanu narazí na Yukiho a Shiguru, Shigura dostane záchvat smíchu a Yuki to bere s chladnou tváří. Aby toho na chudáka Tohru nebylo málo zasype jí stan hromada hlíny, kde zůstane i obrázek její maminky a ještě dostane horečku. Poskytnou ji tedy přístřešek a postýlku a když se ráno Tohru vzbudí je u ní fotka její milované maminky. Nakonec ji nabýdnou dočasné bydliště a..objevuje se můj oblíbený Kyo. Díky pár nehodám se z Kyo stane kočka z Yukiho myš a z Shigura pes...chudinku Tohru potom berou mdloby.
Takhle končí první episoda Fruits basket a ostatní jsou podobné skoro v každém díle je někdo nový postupem času začíná situace houstnou jak mezi vztahem mezi Yukim Kyoem a Tohru ale i mezi všemi členy rodiny, začínají vystupovat jejih starosti a strašáky. Řeknu jen že konec je skutečně hodně dojemný a nejen on i když tam nikdo neumře. Ale co mi opravdu vadilo byl ta hrozná obětavost Tohru i když se nad ni povyšovali a nadávali ji a poroučeli ji ona jen poslouchala na slovo a omlouvala se ne že by je z plna hrdla poslala k pánu ne ona zůstala usměvavá ale to je taky její kouzlo být všemi oblíbená, milovaná a taky využívaná
Fruits basket doporučuji je to jedno z těch anime nad kterými se člověk musí zamyslet a upřesnit si co je v životě nejdůležitější kdybych měla bodovat bylo by to asi 70% možná nějaký drobný takže rozhodně doporučuji protože tam jsou i hoodně šílený charaktery.
Shigure
Kamarádky Tohru
další členi Sohma rodiny
Mina

Kamisama Kazoku

3. dubna 2007 v 19:27 | Zatima-chan
yo takže jsme se zamilovala do dalšího anime tím je kamisama kazoku (božská rodina) takže sem se neudržela a musím napsat recenzičku abych se o to s vámi podělila!
Takže toto anime je o zdánlivě normálním klukovi (až na ty modrý vlasy) ale co by to bylo za anime kdyby to byl prachsprostě obyčejnej kluk? Jasně totiž on Samataro je syn boha má matku bohyni a dvě sestrý taktéže kandydátky na bohyně. Nesmím zapomenout na mou oblíbenou postavu a to Tenko, jeho anděla. Narodila se (nebo spíš objevila před jeho pokojem) ve stejnou minutu ve stejné porodnici jako Samataro takže ho pronásleduje na každém kroku krom toho je do něj z tajně zamilovaná a když je v nějaké napjaté situaci zpustí se jí z hlavy pára což je šílená sranda. všechno jde dobře až do chvíle než se objeví nová studentka a Samataro se do ní zamiluje na první pohled. Rozhodne se její srdce získat bez božské pomoci což půjde hooodně těžko díky jeho mírně úchylnému otci ještě horší matce a všechnovědících sester které se mu pokoučí rádoby "pomoct" a...nesmím zapomenout na všudypřítomnou Tenkoi, která chce jen jeho štěstí. Ale díky tomuto milostnému trojúhelníku si začne uvědomavat že k Tenko cítí něco víc než jen přátelství.
Co se týče openingu moc mě nezaujal ale ending si mě dostal na celé čáře ukázka dole a grafika kdybych srovnávala je jiný proto tak zajímavý hlavně ty oči jinak tohle anime mě dostalo na takové úrovni že jsme ho po skončení zkoukla ještě jednou.dala bych tomu 101% jenom podle mě ale pokud si chcete užít hooodně srandy a romantiky tak je kamisama kazoku jasná volba
Kamiyama Samataro
Tenko
Kamiyama Venus (matka)
Kamiyama Osamu (otec)
Kamiyama Misa (st sestra)
Kamiyama Meme (mladší sestra hodně zajímavá)
Hlavní rivalka Komori Kumiko

Utawarerumono

11. února 2007 v 17:58 | Zatima-chan
Utawarerumono tak tohle novější anime mě dostalo od začátku až do konce co se týče grafiky i hudby bylo modle mého mínění úžasné (hlavně ten opening!!!) i děj byl velice pěkný takže se vyhoupl v mém žebříčku anime best do velmi dobré pozice a udělal mi tam pěknej chaos....ale co si budem nalhávat pořádek je pro blbce inteligent se vyzná i v chaosu...mimo mě :-D
Děj:
Jaké by to bylo kdyby jste se probrali a nevěděli kde jste nebo kdo jste a jediným vaším společníkem byla mladá dívka se zvířecíma ušima. To samé se stalo i hlavnímu hrdinovi nevěděl kde je ani co je a na havě měl masku, která nejde sundat. Na starost ho dostane vnučka starší vesnice Eruru. Milá a ochotná dívka se o něj stará a chodí na procházky (na procházce se stane omyl s ocasem u které jsme se královsky ba
vila X-D) Nejdříve mu vesničané moc nedůvěřují ale pomůže ji zbavit se přerostlého bíleho tygra tak ho berou mezi sebe a starší ho pojmenuje po svém synovi Hakuoro, navíc mladší sestra Eruru Aruru (taky se vám to zná trochu na
palici?!) se v Hakuorovi vyhlídne začne mu říkat tatínku ( taky adoptovala mládě padlého tygříka a udělala z něho svého mazlíka Mukkuru vskutku zajímavé dítě). Po tragické nehodě starší se z Hakuora stává staší vesnice a s ostatními jde pomstít její smrt. Nějak se všechno vyhrotí a s pomocí "prince" Obora( nějak mi to z toho vyšlo když jeho sestra je princezna) porazí vládce země a sám se stává vládcem nové země , kterou pojmenuje po staré paní. Aby to nebylo tak jednoduché musí vést Hakuoro války se sousedními zeměmi, které si je chtějí podminit díky tomu zístká nové přítelé a bodigardy. Samo sebou že navazuje i čistě přátelské komtakty. Jenže kámen úrazu je že díky všem těmto bytvám si Hakuoro začíná vzpomínat a až tak dobré vzpomínky to nejsou...Jukněte je to moooc dobrý anime.
Snad jediné co bych tomu vitkla je opakování v bojových scénách a počítačové efekty, které jsou dosti neohrabané
Episod: 26 + 3 DVD special (doporučuji málem jsme se počůrala smíchy)
žánr: fantazy možná i sci fi romantika (zkuste hádat kdo s kým X-D) a dojárna moje oko nezůstalo suché
OBR.
Hakuoro
Aruru
EruruBenawi...kyaa ten je kawaii
Oboro Kamyu
Karura Touka
Yuzuha (nemocná a slepá sestra Obora)
 
 

Reklama
Reklama